• Апотека Крушевац

  • Зато што на здраво имате право!

  • Добродошли!

  • Апотека Крушевац

  • Добродошли!

Дежурне апотеке

АПОТЕКА КЕДРОВИЋ

ЦЕНТАР ГРАДА

НОН - СТОП
24 часа
.....
037 429711 i 442467
------------------------
АПОТЕКА БИЉАНА
oд 7 - 21 часа
радним данима
суботом и недељом
....
037 417740
------------------------
АПОТЕКА ЗДРАВЉЕ
Дијагностички центар
од 7 - 21 часа
радним данима
oд 8 - 21 часа суботом
од  8 - 16 часа недељом
.....
037 420582

Login Form

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова

Apoteku Kruševac je 6.12.2016. godine posetilo najviše rukovodstvo Republičkog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu, na čelu sa predsednikom Dr Zoranom Savićem.U delegaciji je bio i predsednik Opštinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu Kruševca, Jovica Vesić.

Direktor Miloš Obradović sa svojim najbližim saradnicima je uputio reči dobrodošlice i veliku zahvalnost:Izražavam veliko zadovoljstvo i čast što su nam danas gosti najviši rukovodioci najvećeg sindikata u zdravstvu,na čelu sa predsednikom Dr Zoranom Savićem.Ovaj sastanak predstavlja istorijski događaj za našu ustanovu kao što je bila i poseta ministarke zdravlja prof.dr Slavice Đukić Dejanović od pre par godina.
Već dve godine državne apotekarske ustanove se nalaze u velikoj krizi izazvanoj sistemskim postupcima u vidu politike štednje,koji su intenzivno devalvirali sopstvene prihode apoteka iz Plana mreže zdravstvenih ustanova i tako dovele u pitanje njihovu finansijsku održivost.Naše brojne inicijative i borba za modele koje treba da vrate apoteke u finansijsku održivost kao i do 2015. godine do sada nisu prihvaćene.Apoteka Kruševac je još od početka 2015. godine predvodila u toj borbi i ukazivala na posledice još u periodu preventivnog delovanja.Sada smo došli u situaciju da je neophodno sprovesti hitne mere od strane relevantnih republičkih institucija koje treba da supstituišu odlivene dojučerašnje prihode ustanova.Ključ tih mera je aneksiranje ugovora sa RFZO za 2016.godinu i suštinska promena ugovaranja za narednu 2017. godinu.
Izražavam veliku zahvalnost Republičkom odboru Sindikata zaposlenih u zdravstvu, koji nas je sve vreme tokom naše dvogodišnje borbe najbolje razumeo i koji nam je odmah dao maksimalnu podršku.Na taj način Sindikat zaposlenih u zdravstvu je dao apsolutnu podršku socijalno odgovornoj dimenziji naše ustanove štiteći tom prilikom interese svih pacijenata kao i pravo na rad naših zaposlenih.Apoteka Kruševac je sve vreme u otežanim okolnostima štitila održanje socijalno odgovorne mreže i održivost apoteka u selima.Do sada smo to uspešno zaštitili i naši pacijenti i drugi korisnici usluga nisu osetili krizu u apotekarskom sektoru iz Plana mreže zdravstvenih ustanova.Taj naš rezultat u poslednjih dve godine je ravan velikom podvigu i glavna misija nam je bila apsolutno zadovoljstvo naših građana iz celog Rasinskog okruga.
Međutim, kako kriza već dugo traje, neophodna nam je pomoć Sindikata.Ako ne sačuvamo sada naše državne apoteke,zažalićemo jednog dana što će mo imati tuđe.
Predsednik Republičkog odbora Sindikata Dr Zoran Savić je zahvalio na velikom gostoprimstvu i odao je priznanje našoj borbi i istrajnosti da u izuzetno kriznim okolnostima očuvamo funkcionalnost.Dobro mu je poznata naša borba i naše inicijative na brojnim sastancima i izrazio spremnost Sindikata da se dalje nastavi sa podrškom u toj borbi.Posebno je impresioniran našem opstajanju u okolnostima velikog broja seoskih apoteka i najvećim teretom socijalne odgovornosti u odnosu na mnoge druge slične ustanove u državi.

Obećao je radikalizaciju sindikalne borbe u cillju sprovođenja modela održivosti koji su potpuno podudarni sa modelima koje smo mi predložili.

Zahtevi Sindikata koji su upućeni 3.11.2016. godine još nisu realizovani i zato se organizuje protest 10.12.2016. godine u Novom Sadu pod nazivom Protest u minut do 12 „Zdravlje nije na prodaju“.